חירות

קוראים יקרים,

לאחר חג הפסח שלחה לי חברה את המסרון הבא: "איך עברו ימי החירות?" ואני נשארתי ללא מענה. האם ימי החירות יכולים לעבור? האם חירות קשורה לימים ומועדים? האם היא קשורה בכלל למשהו מחוץ לנו? אם כך מהי בעצם חירות או כיצד אני תופשת חירות (בשם אחרים איני יכולה לדבר)?

נושא החודש – מהי חירות עבורי?

בעיניי חירות היא המקום שבו מתאפשר לנו להיות בדיוק מי שאנחנו ברגע זה. חירות היא המקום שבו מותר לי להיות עכשיו ככה ואחר כך אחרת, בדיוק כפי שיתאים לי, שזה אומר גמישות. חירות היא מקום של חופש, תנועה ואפשרות להשתנות לפי הצרכים שלי ולפי מה שמתאים לי במציאות שסביבי ברגע זה, והיא כוללת את האפשרות לשנות את הדעה שהבעתי קודם לפי המציאות החדשה שנוצרת בכל רגע. חירות, לפיכך, היא המקום הפנימי שממנו אני פועלת.

החירות שבה אני חיה מאפשרת לי למלא את הצרכים הבסיסיים שלי לפי מה שנכון לי, והיא בעיניי גם מה שנדרש כדי להגשים את החזון הגבוה ביותר שלנו בעולם. ללא החירות להיות מי שאנחנו ולעשות את מה שאנחנו חולמים עליו, כיצד נוכל להגשים את החזון שלנו במציאות?

כדי לחיות בחירות חשוב להכיר את תפישת השפע, שמאפשרת לנו לחיות מתוך הביטחון שמה שנזדקק לו יהיה זמין לנו ושסביבנו נמצא כל מה שאנו זקוקים לו גם אם איננו רואים זאת מיד. אחת התובנות החשובות שמעניקה תפישת השפע היא שאין שום התנגשות בין החירות שלי ושל האחרים סביבי.

מאמר חדש – הקשרים בין חירות, קורבנות ומניפולציה

האם יכולים שלושת המושגים הללו – חירות, קורבנות ומניפולציה – לדור בכפיפה אחת, כשנראה שהם סותרים זה את זה? המאמר עוסק בקשרים בין המושגים האלה, שמשפיעים על היכולת שלנו לחיות ממקום ובמקום של חירות.

השאלות בנושא החירות רבות: אם אני חי בחירות, מה קורה לאנשים סביבי ולחירות שלהם להיות מי שהם? שאלה נוספת היא: אם אני לא חי מתוך תחושת חירות, אילו מין חיים אני מנהל? האם יכולה להיות לי זוגיות כשאני בתחושת חירות, ואם כן, איזו מין זוגיות היא תהיה? ואם בחרתי בזוגיות של חירות, כיצד מייצרים אותה ואיך משמרים אותה?

דיון בשאלות אלו ואחרות ניתן למצוא במאמר "הקשרים בין חירות, קורבנות ומניפולציה".

מידע נוסף בנושא ניתן למצוא גם במאמר "זוגיות של שני אינדיבידואלים חופשיים".

שיתופי פעולה – עם הבר-קיימא

התבקשתי להרצות במועדון בר-קיימא על השיטה זוגיות הרמונית ונעניתי בשמחה לבקשה. הגעתי למקום מיוחד, מסביר פנים ונעים ולקהל מאזינים מגוון הצמא לידע החדש. נהניתי להרצות להם וודאי שעוד אשוב לשם.

הבר-קיימא הינו קואופרטיב הממוקם ברחוב המשביר 22, ת"א. הוא נפתח ביולי 2012 ברוח "המחאה החברתית" וכיום הוא מונה כ-320 חברות וחברים. הבר-קיימא הינו אגודה שיתופית מודרנית, ששמה דגש על צדק חברתי-כלכלי-סביבתי, על תהליכי קבלת החלטות דמוקרטיים, על שיתוף ועל שקיפות. הבר-קיימא משמש קרקע ליוזמות שונות, גדולות כקטנות, למען החברים/ות והקהילה כולה.

הבר-קיימא מפעיל פאב-מסעדה טבעוני בעל תפריט עשיר ובריא במחירים שווים לכל כיס וכן את הגלריה "מקום לשבט". אפשר לקיים בו אירועים קהילתיים (סדנאות, הרצאות, סרטים, דיונים וכו') ועל הגג שלו מתוכננות להתקיים בקרוב הופעות.
זהו האתר של הבר-קיימא: http://barkayma.co.il/ כולכם מוזמנים לקרוא ולהגיע.

הבלוג

פרסומים אחרונים בבלוג :

  • כשהילדים פורשים כנפיים
  • לחיות היום, לחיות בעידן החדש

סיפורים מהחיים

על חגית, שנלחמה על זכותה לחיות מתוך חירות ועל החופש להיות בדיוק מי שהיא, גם אדם רגיש מאוד וגם דברים נוספים, על ההתעקשות שלה להישאר בחירות שלה וגם כחלק מהעולם והחברה ניתן לקרוא בסיפור האמיתי הבא: "סיפור מהחיים – החופש להיות אדם רגיש מאוד".

ספר מומלץ – "רצות עם זאבים"

הספר "רצות עם זאבים" מאת ד"ר קלאריסה פינקולה אסטס הוא ספר חניכה לכל אישה באשר היא ועם זאת הוא מתאים גם לגברים.

חניכה היא תהליך ריפוי של הנפש והיא נעשית בעזרת בנייה ושיפור היחסים בין החלקים שבתוך הנפש.

הכותבת מציגה את היחסים בין החלקים בתוך הנפש דרך סיפורי עם שנאספו במקומות ובזמנים שבהם לתרבות המודרנית עדיין לא הייתה דריסת רגל. בעזרת כל סיפור מוצגת מערכת יחסים פנימית מסוימת, ובהמשך לכל סיפור מובאים הסבר על החלקים הרלוונטיים בנפש ותיאור היחסים שאמורים להתקיים ביניהם והבעיות שעשויות להופיע בחיים, הקשורות לאותם חלקים בנפש. הספר מאפשר לנו לפגוש את הנפש השלמה על כל חלקיה ומתווה את הדרך אליה. בעזרת הסיפורים מתאפשר לנו לחוות את התחושות שמכוונות אותנו להיכרות עמוקה עם עצמנו ולריפוי.

מדברי עורכת הספר, נאוה תלפז:
"אל עומק נפשנו לא נתקרב בעזרת ניסוחים לוגיים, או מושגים רציונליים. רק שפת הדימויים והסמלים, זו הנובעת ממחוזות עולמנו הפנימי, תאפשר לנו את הדרך אליו. דרך חלומותינו, דרך טקסים פולחניים, דרך יצירות אמנות, דרך אגדות ומיתוסים משתקפת אלינו על ידי השלכה תמונת הנפש הלא מודעת שלנו, כך שבאמצעות כלים אלו נוכל לחיות, לחוש, להרגיש ולהבין את המתרחש בתוכנו. קלאריסה פינקולה אסטס קוראת לנו לסמוך על קולם של האינסטינקטים שלנו, על כוחנו הפנימי, על הטבע שלנו, על יצר האהבה שבנו לחזור אל שורשינו הנטועים בטבע.

"ד"ר קלאריסה פינקולה אסטס היא אנליטיקאית יונגיאנית בכירה ומנהלת המרכז היונגיאני בדנוור. בספרה יצרה הכותבת לקסיקון חדש לתיאור הנפש הנשית".

הספר "רצות עם זאבים" שימש לי מורה דרך ובסיס לחניכה שעברתי בעצמי. הוא פתח בפניי את ההיכרות עם חלקי הנפש ומהווה בסיס לחלק גדול מהדרך שבה אני פועלת כיום.

קורס למציאת המהות העמוקה שלי כמטפל/ת ביחידים וזוגות

לבקשת האנשים שנרשמו, פתיחת הקורס נדחתה והוא יתקיים לאחר חגי הסתיו. ב-7.6.2013 ייערך מפגש היכרות בנושא הקורס ושיטות הטיפול שיילמדו בו.

אנו מזמינים אתכם להמשיך ולפתח את העבודה הפנימית העמוקה בעזרת הכלים והאימון שמציעה השיטה "זוגיות הרמונית", רשימת המאמנים באתר, וכמו כן להמשיך ולהזמין את חבריכם ויקיריכם להכיר את השיטה וליהנות ממנה ומיתרונותיה וכן מן הסדנאות.

הרשמה למידעון

איני משתפת פעילות עם ספאם, ולכן לא אעשה שום שימוש לא ראוי בפרטיכם